Nyheder

Igen i år uddeles ekstraordinær vinterhjælp til udsatte børnefamilier

Tirsdag den 20. februar kl. 10 åbnede Røde Kors op for ansøgninger om vinterhjælp til udsatte børnefamilier, der er ramt på økonomien.


Forestil dig, at du er nødt til at fravælge at købe nødvendig medicin til dit syge barn, eller at sende dine børn i skole uden madpakke. Det er virkeligheden for de børnefamilier, der er så pressede på deres økonomi, at de ikke har andet valg. Og de familier findes, også her i velfærdsdanmark.

Derfor er der brug for en ekstra hjælpende hånd og den giver Røde Kors nu, i form af vinterhjælp, som gives til familier med mindst et hjemmeboende barn.

Spørgeskemaundersøgelse gav alarmerende svar

Vinterhjælpen blev også uddelt sidste år. Initiativet blev iværksat på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de børnefamilier, der i forvejen bruger nogle af Røde Kors sociale aktiviteter. Undersøgelsen påviste markante afsavn. 66% af de adspurgte svarede, at de ikke har råd til det nødvendige tøj og fodtøj til børnene. 24% springer nødvendige måltider over. Og 16% fravælger at købe lægeordineret medicin.

Resultaterne taler for sig selv og ifølge Røde Kors er der et stort behov for hjælp derude.

–Vi har alle kunnet mærke de stigende priser på el og mad det seneste år, men for udsatte familier har prisstigningerne gjort livet rigtig svært. Derfor uddeler Røde Kors vinterhjælp, som er et engangsbeløb til familier, som oplever, at de er særligt pressede på pengepungen”, siger generalsekretær i Røde Kors, Danmark, Anders Ladekarl til Ritzau.

Sådan søges vinterhjælp

For at kunne modtage vinterhjælp skal man have mindst ét hjemmeboende barn og opfylde de økonomiske kriterier, som er en meget lav indtægt. Puljen er åben indtil alle midler er uddelt. Sidste år blev midlerne uddelt på bare 14 dage. Røde Kors forventer i år, at de vil kunne hjælpe 12.600 familier.

Midlerne til vinterhjælpen kommer blandt andet fra Socialstyrelsen og 15. juni fonden. Hjælpen består i år af 1000 kroner, som indsættes direkte på ansøgerens Nemkonto.

Der kan ansøges om vinterhjælp på rodekors.dk/vinterhjaelp.