Nyheder

Se video: Gallamiddag og prisregn til frivillige ildsjæle i Odense

Redigering: Odense ser Rødt

Traditionen tro, var der igen i år arrangeret FrivilligGalla i Odense. Og der var både tre-retters middag og prisregn på menuen. Der blev nemlig uddelt fem priser til det frivillige foreningsliv; Kickstarteren, Temaprisen, Holdspilleren, Stjernen og så den helt store publikumspris, Ildsjæleprisen.

Fredag aften blev der uddelt ildsjælepriser i Odense, da omkring 200 frivillige var mødt op for at fejre sig selv og hinanden til årets FrivilligGalla, der altid finder sted på den nationale Frivillig Fredag .

Odense rummer en stor mangfoldighed af frivillige sociale foreninger, der byder ind med hjælp og støtte, hvor de offentlige velfærdstilbud ikke når ud eller er utilstrækkelige. Derfor har kommunen, siden 2007, uddelt en årlig ildsjælepris for at motivere og anerkende de mange frivillige.
Siden 2015 er ildsjæleprisen blevet uddelt ved FrivilligGalla, der udover prisuddelingen også byder på middag, musikalske indslag, goodiebags og gaver. Dette års FrivilligGalla, var ingen undtagelser, her var der både popmusik, god mad og fotografering på den røde løber. Det er Odense kommune og Frivilligcenter Odense, der arrangerer FrivilligGalla, hvor byens sociale ildsjæle hyldes med priserne Kickstarteren, Holdspilleren, Stjernen, Temaprisen og sidst, men ikke mindst hovedprisen, ildsjæleprisen, der i år gik til café Bronx i Bolbro.

Her kan du se et tv-indslag fra årets FrivilligGalla, hvor du kan møde prismodtagerne. Hjerteforeningens Patientstøtter som fik Temaprisen. Odense Pride Queer Café, der blev belønnet som Kickstarteren. Demensfællesskabet Fyn, der fik prisen, Holdspilleren. Pia Sigmund, der blev Stjernen for sit arbejde med sprog og integrations projektet 2 timer om ugen. Og så selvfølgelig Café Bronx, der også i videoen kommer med et bud på, hvorfor man vælger at blive frivillig.